Psikososyal müdahale hizmetleri toplantı tutanağı

Psikososyal Müdahale Toplantısı kaç kere yapılır?

(2) Psikososyal koruma, önleme ve krize müdahale hizmetlerinde okul ekibinin görev, yetki ve sorumlulukları şunlardır: a) Okul ekibi birinci dönemin başı, ikinci dönemin başı ve ikinci dönemin sonu olmak üzere yılda üç kez ve ihtiyaç duyulan hâllerde toplanır.

Okulda psikososyal müdahale ekibi kimlerden oluşur?

MADDE 13 – (1) Okul müdürü veya okul müdürü tarafından görevlendirilmiş bir müdür yardımcısı başkanlığında, varsa rehberlik öğretmenleri ile rehberlik hizmetleri yürütme komisyonu üyesi her sınıf düzeyinden en az bir sınıf rehber öğretmeninden oluşur.

Psikososyal Müdahale ekibinde kimler yer alır?

Psikososyal Müdahale Hizmetleri Okul Ekibi; öğrenciler, eğitimciler veya tüm okul çalışanları için fiziki veya psikolojik tehlike yaratan durumlara müdahale etme yetkisi tanınan profesyonel bir ekip olarak tanımlanabilir.

Psikososyal Müdahale Ekibi nedir?

Okul Psikososyal Müdahale Ekibi Tanımı ve İşlevleri: Okul Psikososyal Müdahale Ekibi öğrenciler, eğitimciler veya tüm okul çalışanları için fizik veya psikolojik tehlike yaratan durumlara müdahale etme yetkisi tanınan profesyonel bir ekip olarak tanımlanabilir.

Psikososyal müdahaleler neden önemlidir?

Özetle; Psikososyal destekte amaç, bireyi afetlere, travmalara ve bunların etkilerine karşı korumak, bireyleri ruhsal anlamda güçlendirmek ve mağduriyetle birlikte ortaya çıkan işlev kayıplarının önüne geçip, bireyin tekrardan işlevsel olduğu dönemlere dönmesini sağlamaktır.

Psikososyal Eğitim Nedir?

Psikoeğitim, psikolojik açıdan zorlayıcı olabilecek ya da psikolojik sağlığı tehdit eden durumlarla karşı karşıya olan bireylere, gruplara ve ailelere, bu durumlarda ortaya çıkabilecek olağan duygusal, davranışsal, zihinsel, sosyal ve bedensel stres tepkileri ve etkili başaçıkma yolları konusunda bilgilendirme yaparak, …

Psiko sosyal müdahale araçları nelerdir?

Psikososyal müdahale hizmetleri, psikososyal okul projesi 5 program üzerinden uygulanmaktadır.

  1. Psikolojik Bilgilendirme ve Anlamlandırma Grupları (Debriefing) …
  2. Psikoeğitim Programı …
  3. Sınıf Temelli Müdahale Programı …
  4. Grupla Psikolojik Danışma. …
  5. Meslektaş Dayanışması Toplantıları